İlköğretim Haftası



Sayın okul müdürlerim, Değerli arkadaşlarım, Sevgili öğreciler ve Kıymetli veliler,

İnsanın; en değerli varlık,
Sevginin; en hünerli güç,
Bilginin; en yenilmez kuvvet,
Emeğin; en yüce değer,
Eğitimin; en vazgeçilmez hizmet olduğuna inanan ve her şeyin insanı sevmekle başladığını kabullenen okulumuzun huzurunda olmanın verdiği mutluluk içinde hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum. İkinci yuvanıza hoş geldiniz.

Okullarda  çocuklarımıza, her şeyden önce, bir yaşam biçimi olarak demokrasiyi öğretmeli ve özümsemelerini sağlamalıyız.Üreten ve yaşama doğrudan katılan insanların mutlu olabileceği gerçeğini unutmamalı, çocuklarımızın yaşamdan tat almalarını sağlamalıyız

Sevgili Öğrenciler; 
Evinizden sonra değerli vakitlerinizi ayıracağınız yuvanız açıldı.Yuvanızda siz istemeseniz de saatler, günler, yıllar çabucak gelip geçecektir. Önemli olan saatleri, günleri ve yılları lehinize işletebilmektir. `Hedefim güneş,ıskalarsam yıldızlardayım ` diyebilmelisiniz. Geleceğin özgür ve kalkınmış Türkiye’sini yaratacak olan sizlerin okul öncesinden başlayarak tüm eğitim sürecinizde başarıdan başarıya koşan bireyler olarak yetişmenizi diliyorum.

Sayın Veliler; 
Bize emanet ettiğiniz, canınızdan çok sevdiğiniz sevgili yavrularınızı bu çatı altında hiçbir ayrım gözetmeksizin eğitmeyi amaç edindik.Yüreğimizdeki sevgiyi, belleğimizdeki bilgiyi, kişiliğimizdeki çizgiyi onlarla paylaşacağımızdan emin olabilirsiniz. Bu anlayış ve kararlılıkla beynini, gönlünü, yüreğini, emeğini ve yıllarını eğitime adamış eli öpülesi öğretmenlerime zor fakat kutsal görevlerinde başarılar diliyorum.

2015-2016  Eğitim ve öğretim yılının okulumuza, ülkemize ,insanlığa hayırlı olması dileğimle saygı ve sevgiler sunarım. 




Sayın okul müdürlerim, saygıdeğer öğretmenlerim ,kıymetli misafirler ve sevgili arkadaşlar,
 
Okullarımızın açıldığı bu haftayı, İlköğretim Haftası olarak kutluyoruz.
 
Şu anda hepimiz, yeni bir eğitim öğretim yılına başlamış olmanın coşkusu içindeyiz. Kavuştuğumuz okulumuz, öğretmenlerimiz ve arkadaşlarımız, hepimizi sevince boğdu.
 
Aramıza yeni katılan arkadaşlarımızla bir an önce tanışmayı arzuluyoruz. Okul bizim ikinci evimiz gibidir. Beraber yaşamayı, sevgiyi, dostluğu ve arkadaşlığı burada öğreniyoruz. Öğrendiğimiz bilgiler yanında oynadığımız oyunlar ve söylediğimiz şarkılarla hoşça vakit geçiriyor, ortak sevinçler paylaşıyoruz.
 
Kendimize, ailemize, çevremize, milletimize ve insanlığa faydalı olmak, okuma-yazma öğrenmekle başlar. Daha sonra öğrendiklerimizle ise, iyiyi kötüden, doğruyu yanlıştan ayırır ve bugünkü dünyanın ulaştığı bilgi birikimini elde ederiz. Bilgisiz ve eğitimsiz insanlar daha çok suç işler. Bir ülkenin gelişmişlik düzeyi eğitimli insan sayısıyla ölçülür.
 
Yeni bilgiler, yeni dostluklar, güzel günler ve aydınlık fikirlere kavuşmanız dileği ile İlköğretim Haftanızı kutluyorum.
 
Yeni eğitim öğretim yılının hepimiz için yararlı ve başarı geçmesini dilerim.
 
Saygılarımla...